Top
KHKOYN tiedote tontinvuokralaisille: kaikki mukaan kaupungin järjestämään tiedotustilaisuuteen – Tonteilla tavataan
fade
3783
post-template-default,single,single-post,postid-3783,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

KHKOYN tiedote tontinvuokralaisille: kaikki mukaan kaupungin järjestämään tiedotustilaisuuteen

Kaupunkiympäristön toimialan tiedotustilaisuus tontinvuokralaisille! Kaksi samansisältöistä tilaisuutta ma 26.2. klo 17-19 tai 28.2. klo 17-19

Paikka: Arcadan auditorio, Jan-Magnus Janssonin aukio 1 (Arabian kauppakeskuksen lähellä).

TULE PAIKALLE!

Tontinvuokralainen, nyt on joukkovoiman aika! Arcadan salissa on tilaa 300:lle. Tule kysymään, millä perusteella kaupunki korottaa vuokrat ylisuuriksi. Osoita mieltäsi! Näytä vaikka punaista tai vihreää lappua kaupungin antamien vastausten jälkeen, oletko tyytyväinen saamiisi vastauksiin.

Omakotiyhdistys on tehnyt paljon työtä selvittääkseen kaupungin perusteita, pyytänyt eri alojen asiantuntijoiden lausuntoja, ja auttanut kaupunkia ymmärtämään alueen kulttuurihistoriallisia arvoja, jotka nyt ovat myös vaarassa. Emme ole vielä saaneet vastauksia.

Liity Omakotiyhdistykseen, saat sen jäsenilleen tekemät selvitykset ja kysymyslistan oleellisista asioista. Asia koskee jokaisen omaa kotia, myös alueen pienkerrostaloissa asuvia!
Onko tässä oikeasti mentävä raastupaan? Kysymys koskee jokaista alueen asukasta: asunnon koosta riippuen sadoista tai tuhansista euroista vuodessa lisää kohtuuttomia asumiskuluja. Torpparin asemassa tontinvuokralainen tuntuu nyt suhteessa kaupunkiin olevan. Kiistaa on monista asioista: miten talotyypit määritellään, miten kerrosneliöt lasketaan vanhoihin taloihin, minkä aikakauden rakennusjärjestystä noudatetaan jne. Mielipiteitä omasta talosta on pyydetty tontinvuokralaisilta pyydetty 9.3. mennessä. Mitä kysymme kaupungilta?

Tarvitaan ensin kaupungin selkeät ohjeet, miten ja miksi kerrosneliöt, talotyypit ja kerrosneliöhinnat on päätelty, jotta voidaan ottaa kantaa. Ilman selkeitä ohjeita jokainen tontinvuokralainen voi kiistää kaupungin esityksen sekä perusteiltaan että määrältään. Vai käyttääkö kaupunki määräävää markkina-asemaansa väärin sanellessaan yksipuolisesti vuokraperusteet ja hinnat?

Mikä on oikea vuokraperuste ja mikä on sen oikea hinta tonteilla, jotka eivät ole myytävänä? Kaupunginvaltuusto päättää näistä tänä keväänä 50 vuodeksi!
Kohtuulliset ja oikeudenmukaiset maksimihinnat kerrosneliöille vuodessa (ind 100, 1952; asiantuntijoiden mukaan) Koskelan, Kumpulan, Käpylän ja Toukolan alueilla ovat: AP (omakoti-, pari- ja rivitalo) 29€/kerrosneliö ja AK (kerrostalo) 24€/kerrosneliö. Mitä sinun kirjeessäsi luki?

Terveisin:
Kanta-Helsingin Omakotiyhdistyksen hallitus

Sari Väntänen
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.