Top
Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ry. – Tonteilla tavataan
fade
3684
post-template-default,single,single-post,postid-3684,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ry.

Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ry. on Suomen vanhin omakotiyhdistys. Se on perustettu 27.10.1927. Toiminnan tarkoituksena on edistää jäsenistönsä yleisiä ja yhteisiä etuja omakoti- ja pientalojen omistusta ja tonttien hallintaa koskevissa asioissa sekä omakoti- ja pientaloalueisiin liittyvissä muissa kysymyksissä. Pyrkimyksenä on kehittää jäsenistön yhteishenkeä ja asumiseen liittyviä toimintoja ja yhteisiä harrastuksia.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys seuraa omakoti- ja pientaloasumisen ja alueensa kehitystä, tekee julkishallinnon, kuten kaupungin elimille ja muille tahoille aloitteita ja esityksiä, antaa lausuntoja, käy neuvotteluja, harjoittaa julkaisutoimintaa ja järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia.

 

Omakotiyhdistyksen toiminta-alue käsittää Koskelan, Kumpulan, Länsi-Käpylän, Osmonkulman, Taivaskallion ja Toukolan omakotialueet, joilla on yhteensä n. 550 omakoti- ja pientalotonttia.

 

100 vuotta täyttävän toimintansa aikana Omakotiyhdistys on ollut monilla eri tavoin aktiivinen ja ratkaiseva toimija pientaloasujia kohdanneissa ongelmissa. Jo 1930-luvulla yhdistys pelasti useita velkaantuneita vuokramiehiä pakkohuutokaupoilta saamalla lainojen korkoja alennetuksi ja lyhennyksiä siirretyksi. Vuosikymmenten saatossa yhdistys on tukenut alueen asukkaita näiden kamppaillessaan milloin kohtuuttomia vuokrankorotuksia milloin kokonaisen kaupunginosan purkutuomiota vastaan.

 

Vuosina 2020-2021 uusittavien tontinvuokrasopimusten parissa yhdistys on työskennellyt jo parin vuoden ajan teettämällä erilaisia asiantuntijaraportteja ja laskelmia tukemaan vaatimusta kohtuullisten vuokrankorotusten puolesta.

 

Tonteilla tavataan -kansalaisliike toimii Omakotiyhdistyksen siipien suojassa tukien omalla toiminnallaan yhdistyksen aloittamaa, meitä kaikkia koskevaa tärkeää asiaa.

 

Omakotiyhdistyksen kevätkokous on 23.4.2017 16:00 Käpylän kirjastossa.

 

Lue lisää yhdistyksen toiminnasta.

 

Liity KHOKY ry:n jäseneksi

  • Kanta-Helsingin omakotiyhdistyksen jäsenmaksu vuodelle 2017 on 10 euroa/talous. Taloyhtiön liittyessä yhtiönä jäseneksi maksu on 5 euroa/asunto, kuitenkin enintään 60 euroa/yhtiö.
  • Maksa jäsenmaksu yhdistyksen tilille FI56 1239 3007 2000 95 ja kirjoita viestikenttään ”uusi jäsen” ja oma nimesi.
  • Täytä sen jälkeen alla oleva lomake jäsenrekisteriä varten.

 

admin
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.